Tények és Tévhitek Miskolccal kapcsolatban

Tények és Tévhitek hazánk negyedik legnépesebb városával kapcsolatban. – Avagy azok a több, mint 50 árnyalatú „szürke” miskolci hétköznapok.

Közhiedelem, hogy Észak-Magyarország legnagyobb városa nem igazán az élhető városaink közé tartozik. Ehhez a hiedelemhez erős alapot ad a hazánkban több, mint negyed évszázada elindult, az élet minden területét alapvetően érintő átalakulási folyamatok összessége. Főleg azon emberek körében él ez a tévhit akik nem lehetnek rendszeres vendégei a megyeszékhely pezsgőhangulatának.Természetesen hozzá tartozik az is, hogy az emberek a megszokásaik rabjai és nem igazán szeretik a változásokat. Sokkal inkább a változatlan feltételekhez való ragaszkodásban gondolják a nyugalmas életük zálogát. Mindezt egy olyan anyagi és anyagias világban, melyben az egyetlen változatlan dolog, amit tapasztalhatunk, hogy minden folyamatosan változik.

Miskolc sok egyéb hazai településsel és még több külföldi helységgel összehasonlítva egy nagyon is élhető város, ahol sok ember élné szívesen hétköznapjait. Az álláskeresésben nagy segítséget nyújt a helyieknek a MiskolcAllas.hu honlap. Még a teljesség igénye nélküli is lehetetlen felsorolni az összes fontos pozitív adottságát, lehetőségét a városnak, anélkül, hogy az ember ne gondolná mindig újra, hogy milyen alapvető tényeket felejtett el megemlíteni.

Természeti elhelyezkedése a Bükk keleti oldalán, és regionális központi logisztikai szerepe mind szabad-, mind kötött pályás közlekedése hatalmas befolyással van a régió életére. Mindezek mellett lehetetlen túlbecsülni nagy múltú egyeteme által biztosított lehetőségek jelentőségét.  A közelben bármilyen beállítottságú egyén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőségeket az év bármely időszakában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük