Esztergom,egy falatnyi kultúra

Ebben a rövid összeállításban Esztergomról olvashat,ami Magyarország egyik legnagyobb történelmi múlttal rendelkező városa.

Esztergom az idegenforgalom,és a turizmus fellegvára. Számos étterem,és hotel található a városban,valamint jelentős egyházi székhely is. Magyarország legnagyobb bazilikája ugyanis itt található. A változatosság kedvéért az elnevezése: Esztergomi bazilika.

Esztergomból egyébként egyenes út vezet Szlovákiába.

1000-ben Istvánt itt koronázták királlyá. A város kulturális és oktatási intézményei, és jelentős épületei révén számít fontosabb helynek. Tovább rontja a város helyzetét, hogy a trianoni békeszerződés értelmében határvárossá válik, és elveszti eredeti vonzáskörének jelentősebb részét.

A Víziváros nevét azért kapta, mert a Kis- és Nagy-Duna partján épült fel.A város főtere, a műemlékileg védett Széchenyi tér.

A városban nem csak a látványosságok,hanem munkalehetőségek is találhatóak. Amennyiben szeretne Esztergomban,vagy közvetlen közelében elhelyezkedni, weboldalunk nagy segítséget adhat Önnek. http://esztergomallas.hu/ Azért hogy Ön könnyen találjon munkát,a szakmákat különböző kategóriákban találja érdeklődési köreinek megfelelően. Amennyiben első kézből szeretne értesülni a legfrissebb állásajánlatokról,iratkozzon fel a hírlevélre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük