Eger,az ékszerdoboz Európa szívében

Bizonyára hallott már Eger városáról. Amennyiben szeretne még többet tudni róla,most rövid leírásunkból megismerkedhet a megyeszékhellyel.

Eger egy kis város,ami észak-keleten található. Idegenforgalmi,oktatási,és kulturális központ is egyben. Az Egri Történelmi Borvidék jól ismert pincészetei mellett díjnyertes szálláshelyek, wellness-szállodák és panziók, kimagaslót alkotó és elismert éttermek működnek Egerben.Ha teheti sétálgasson a barokk stílussal átitatott utcákon,fedezze fel a város titkait,és ha van kedve utazzon az időben. A városban ugyanis szinte kézzel tapintható a történelem. Az 1552-es török támadást Dobó István és serege sikeresen kivédte,így sikerült megmenteni a várat a török megszállástól. A városban hemzsegnek a nevezetességek, amelyek mind arra várnak,hogy Önnel találkozzanak. A híres épületek tehát: egri vár, amely az év mindennapján várja a kedves érdeklődőket,és turistákat,a Minaret,az egri Bazilika,ami a második legnagyobb templom az országunkban. További helyszíneket is érdemes felfedezni. Eger híres a borkultúrájáról,így tehát a Szépasszony völgyet sem szabad kihagyni a meglátogatandó helyszínek listájáról. A város tüdeje az Érsekkert,ahol számtalan rendezvény kerül megrendezésre évről évre. Az egyik leghíresebb esemény,ami már országos népszerűségre tett szert az Egri Bikavér Ünnep. A 3-4 napos rendezvény keretében igazi gasztronómiai,és borászati élményben lehet részük az idelátogató turistáknak. Szinte kijelenthető,hogy valódi ízorgiáknak lehetnek résztvevői az érdeklődők.

Egerben a számos látnivaló mellett a munkaerőpiac is széles tárházzal rendelkezik. A rendezvények megszervezése,lebonyolítása hatalmas erőfeszítést igényel,így ha szeretne részese lenni egy csapatnak,vagy ha bármi más érdekli,a https://www.facebook.com/egerallas oldalon megtalálhatja a számára megfelelő munkát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük