Edelény,a barokk csoda

Edelény Észak-Magyarország egyik városa, a Bódva-völgy kapuja, a térség gazdasági és kulturális központja. Miskolctól egyébként nem messze található.

A város gazdasági életét hosszú időn át a szénbányászat és a mezőgazdaság határozta meg.A mezőgazdaságban a nagyüzemi termelés helyét az egyéni gazdálkodás és a saját célra szolgáló szőlő-, gyümölcstermesztés vette át. A gazdasági szerkezet átalakulását a kereskedelem és szolgáltatás  megnövekedése is jellemzi.

A város egyik nevezetessége a A L’Huillier-Coburg kastély,amelynek építtetője L’Huillier János Ferenc báró. Az ország barokk kastélyai közül a harmadik legnagyobb kastély itt található. Felújítása és kiállításokkal történő berendezése két ütemben készült. Az első ütem átadására 2014-ben, a másodikra 2015-ben került sor. Megújult a parkja és a területet nyugati irányból körülölelő Holt-Bódva ág is.

Edelényben híres idegenforgalmáról,és kultúrájáról is. Akár ezekben az ágazatokban is el tud helyezkedni,amennyiben munkát keres. Adunk Önnek egy kis támpontot. Az EdelenyAllas.hu oldalon válogathat kedvére a különböző álláslehetőségek közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük